AT&T wil Vodafone overnemen

  • zackary

    Volgens de Financial Times zint de provider AT&T op het overnemen van de Europese provider Vodafone. De Amerikaanse provider zou daarvoor zo'n 190 miljard euro voor over hebben.

    AT&T zou vooral geinteresseerd zijn in de Europese activiteiten van Vodafone, Verizon Wireless zou dan het aandeel van Vodafone in Verizon terugkopen. De overname zou een grote impact hebben en van AT&T een van de grootste providers ter wereld maken, met onder andere een stevige voet in de Nederlandse markt.

    Met de overname zou een som gepaard zijn van 190 miljard euro, een aardig bedrag voor een bedrijf dat momenteel een beurswaarde heeft van ongeveer 80 miljard euro minder. De deal zou in ieder geval de nodige aandacht trekken van regulators in de Verenigde Staten, die eerder al de overname van T-Mobile door AT&T verbood. Momenteel gaat het enkel nog om informatie van de, naar eigen zeggen, betrouwbare bronnen van de Financial Times. AT&T noch Vodafone heeft al op het gerucht gereageerd.

    Bron: all about phones

  • axel

    Nu we het toch over overname's hebben, Liberty Global, het moederbedrijf van UPC neemt een belang van 12,65% in Ziggo. Het kan de Nederlandse markt totaal veranderen als later dus Ziggo wordt overgenomen door UPC.

    http://www.z24.nl/ondernemen/artikel_427006.z24/Moederbedrijf_UPC_neemt_belang_in_Ziggo.html