Nokia samenwerking Micrsoft

  • Lemco

    Misschien hebben jullie het al gehoord, gelezen en misschien gezien Nokia gaat samenwerken met Microsoft. De finse mobieljes fabrikant die alles zelf deed, dus ook de software lopen al mijlen achter. En het laatste is al algemeen bekent. Van het begin 2002 met de Nokia 7250 tot aan 2007 was Nokia oppermachtig. Maar toen Apple kwam met de iPhone ging het bergafwaards. En nu in 2011 zien ze het zelf ook in dat ze het roer om moeten gooien. Want van 2007 tot heden heeft Nokia geen andwoord kunnen geven op Apple en Android. Dus het hoge woord is eruit Nokia die alles zelf deed gaat hulp in roepen van Microsoft. De high-end toestellen krijgen geen Symbian meer maar Windows 7 ook wel Wiphone 7. Windows heeft ook een slechte start gemaakt dus…

    Het meeste gros hebben er weinig vertowen in, ik zelf ik kan niet in de toekomst kijken. Ik zie het vanzelf wel, het is niet de 1e keer dat Nokia zichzelf opnieuw uitvond. Hoe denken jullie hierover? Pompen of verzuipen. En om een beter beeld ervan te krijgen kunnen jullie op www.nieuwemobiel.nl kijken www.gsmhelpdesk.nl kijken. Graag jullie reacties.

    Groetjes Lemco

  • paul

    Ik denk dat veel mensen na dit nieuws van nokia wachten om een nieuwe te kopen, want wat nu op de markt is, is blijkbaar `verouderd` , of men kiest een ander merk.

    Heb nokia altijd wel de beste/degelijkste toestellen gevonden zelf.

  • **josty**

    hier sluit ik me bij aan paul,wat betreft de degelijkheid van nokia toestellen

    snap eigenlijk niet wat mensen zo ‘verouderd’ vinden aan symbian?

    alles draait toch normaal?

  • oneeye67

    Mee eens, heb er geen probleem mee.

    Nu ook, prima toestel en heel fijn om mee te werken, tja ik vraag ook niet t uiterste van het toestel dus daar kan t ook aan liggen hahaha……maar als ik mijn Nokia naast de BB Torch van me zoon leg, zie ik weinig verschil zowel qua menu als snelheid.

    Ieder zn meug zou ik zeggen…..

  • zackary

    5 Redenen waarom Nokia verkeerd kiest

    Nokia gaat in zee met Microsoft en neemt een licentie op Windows Phone 7. Beide bedrijven hopen hun krachten te bundelen en hierdoor tegenwicht te bieden aan het daverende succes van Android en iOS. Maar had de keuze voor Android voor Nokia niet veel meer potentie gehad?

    nokia, losers, connecting

    Dat Nokia niet langer door kon gaan met Symbian en MeeGo was wel duidelijk. Na jaren van gestuntel en gedoe, moest topman Stephen Elop wel iets bedenken om het tij te keren. Een alliantie met Microsoft lag voor de hand, maar boze tongen beweren dat de Finnen veel beter voor Google’s mobiele open-source besturingssysteem Android had kunnen kiezen. Of je nu denkt dat de lek bij Nokia te boven is of niet; door voor Windows Phone 7 te kiezen kiest de mobieltjesmaker ervoor om niet langer een doodlopende weg te bewandelen. Toch zijn hier vijf redenen waarom Android een nog veel betere keuze was geweest.

    1. Microsoft is mobiel irrelevant en kent een onzekere toekomst

    Toen Microsoft nog toestellen verkocht met Windows Mobile, was het een van de belangrijkste spelers op smartphone gebied. Apple en Google waren er halverwege 2007 nog niet en concurrentie kwam vooral uit de hoek van Nokia. Na de introductie van de iPhone en later ook de eerste toestellen met Android ging het hard en raakte Windows Mobile in de verdrukking. Versies 6 en 6.5 bleken niet tegen deze platforms opgewassen en ook Windows Phone 7 kan nog weinig potten breken. In de eerste twee maanden wist het nieuwe platform van Microsoft slechts twee procent marktaandeel te veroveren, terwijl Android er in diezelfde periode negen procent bij mocht optellen. Zelfs WebOS (toen Palm, nu HP) deed het bij zijn debuut een stuk beter.

    Afgezien van het geringe marktaandeel, heeft Nokia te maken met een CEO in nood. Ballmer zit volgens verschillende analisten op de schopstoel en stelt nu alles in het werk om daar vanaf te komen. Niet alleen gaat hij nu samenwerkingsverband met een voormalig concurrent aan, ook is hij bezig met een grote reorganisatie aan de top. (Hetzelfde geldt trouwens voor Nokia’s Elop.) Het zal nog moeten blijken of het wel zo slim om je aan een bedrijf te committeren waarvan je weet dat ze mobiel de grootste moeite hebben om overeind te blijven en dat er een topman zit die wellicht zijn langste tijd bij het bedrijf gehad heeft. Wie weet gooit een nieuwe Microsoft-topman het roer op mobiel gebied compleet om en daar zit je dan met je dure licentie… Een uit angst geboren deal kan nooit goed zijn.

    2. Android kent meer zakelijke potentie

    Windows Phone 7 is zakelijk gezien een ramp. Op het gebied van (Microsoft technologieën!) ActiveSync en Exchange is op Windows Mobile 6.5 nog altijd beter en ook ontbreekt bijvoorbeeld nog altijd iets essentieels als versleuteling. Om het verder maar niet over copy-paste en multitasking te hebben.

    Windows Phone 7 is als consumentenproduct in de markt gezet en dat wreekt zich. Dat gold eerder ook voor Android en iOS, maar die zijn intussen zo sterk doorontwikkeld, dat zakelijk gebruik geen punt meer is. Windows Phone 7 heeft nog een grote inhaalslag te maken en de vraag is of dat gaat lukken. Er is weliswaar “begin 2011” een grote update beloofd, maar daar hebben we nog weinig van gezien.

    3. Microsoft-vriendjes uiten kritiek op Windows Phone 7

    HP, al vele jaren een belangrijke partner van Microsoft, besloot eerder af te zien van een licentie op Windows Phone 7. Het bedrijf deed dat halverwege vorig jaar omdat het aangaf meer heil te zien in het eigen WebOS. Ook LG is vooralsnog niet enthousiast over de samenwerking. Hardwarepartners HTC, Samsung, Asus en Dell houden zich voorlopig nog rustig.

    4. Android kent veel meer apps

    In de mobiele wereld draait het tegenwoordig om apps. Hoewel een toestel als de Palm Pre in WebOS een prima besturingssysteem kende, was het vooral het gebrek aan apps dat de smartphone parten speelde.

    Ook voor Windows Phone 7 geldt dat het aantal beschikbare apps nog beperkt is, alhoewel Microsoft met een aardige inhaalslag bezig is. Maar de duizenden apps voor het platform halen het nog lang niet bij de meer dan 130.000 apps die voor Android beschikbaar zijn. Het aantal apps voor Android nam in een jaar tijd met 600 procent toe. Aan de Ovi apps voor Symbian, die ook naar de Microsoft Marketplace verhuizen, hebben gebruikers van een Nokia Windows Phone 7 toestel vanzelfsprekend niets.

    5. Android is goedkoper dan Windows Phone 7

    Sterker nog, Android is in principe gratis. Tenminste de code ervan. Voor het gebruik moet je – zoals Steve Ballmer overigens correct aanstipt – wel geld voor patenten afdragen, maar dit is nog altijd niets vergeleken met de licentiekosten die je als leverancier voor gebruik van Windows Phone 7 moet ophoesten. Hoeveel Nokia aan Microsoft heeft betaald om van Windows Phone 7 gebruik te mogen maken is niet bekend gemaakt, maar je kunt er toch vanuit gaan dat Microsoft niet plots een filantropische instelling is geworden.

  • zackary

    Android rules…